لینوکس
هزينه را تا حد نهايت پايين ميآورد و ميتوان از اين هزينه در اموري ديگر خرج کرد. مثلا OpenSIS که نرمافزاري معروف است، و امور مربوط به کنترل مدرسه را انجام ميدهد، ميتواند تا 75 درصد در هزينههاي اداره مدرسه صرفهجويي کند.
فهرست کوتاهي که در ادامه خواهد آمد، مجموعهاي از نرمافزارها است که در محيطهاي آموزشي بسيار موثر خواهد بود.
اداره مدرسه
1- OpenSIS: «سامانه منبعباز اطلاعاتي دانشآموز» قرار است هزينههاي اداره يک مدرسه را تا 75 درصد در مقايسه با سيستمهاي تجاري، کاهش دهد. اين سيستم شامل وضعيت کلي دانش آموز، اطلاعات تماس، برنامهريزي ساعتهاي مدرسه، کتاب پايان دوره، گزارشگيري، وضعيت بهداشت هر نفر، حضور در کلاس، پورتال والدين و قابليتهاي ديگر ميشود. اين نرمافزار تحت ويندوز و لينوکس کار ميکند.
نجوم
2-Stellarium: اين نرمافزار بيش از 7 ميليون بار دريافت شده است و بيترديد يکي از محبوبترين نرمافزارهاي آموزشي است. با کمک استلاريوم ميشود وضعيت دقيق آسمان را در هر لحظه مشاهده کرد. اين نرمافزار تحت ويندوز، لينوکس و مک کار ميکند.
3-Celestia: سلستيا هم همانند استلاريوم، آسمان شب زمين را به شما نشان ميدهد. اما از طرف ديگر ميتوانيد در کهکشان نامحدود سفر کرد و آن را از هر زاويهاي ديد. اين نرمافزار براي سيارات از تصاوير واقعي استفاده کرده است و براي دانش آموزان سفر معجزهآسايي را نويد ميدهد.
4- Space Trajectory Analysis: تحليل، شبيهسازي و تصويرسازي مسيرهاي موشکهايي که به فضا پرتاب ميشوند. اين نرمافزار در حال حاضر توسط آژانس فضايي اروپا و تعدادي از دانشگاههاي بينالمللي در حال استفاده است.
بيولوژي
5- ByoDyn: محققان مدلهاي شبکههاي بيوشيمي را با کمک اين نرمافزار براي تخمين و تحليل پارامترهاي اين روندها بهکار ميبرند. ByoDyn سواي اينکه نرمافزاري تحت سيستم عامل است، از طريق وب نيز قابل دسترسي است.
شيمي
6- Jmol: اين نرمافزار مبتني بر جاوا است و نمودارهاي اتم، ملکولها، ماکروملکولها، کريستالها و ... را بسازند. در وبسايت اين نرمافزار هم يک کتاب الکترونيکي رايگان براي راهنمايي و شيوه استفاده صحيح از اين نرمافزار است.
7- ProtoMol: اين نرمافزار بستري است براي شبيهسازي ديناميک ملکولي. طراحي اين نرمافزار بسيار منعطف است و بهسادگي قابليت گسترش دارد و بازدهي خوبي دارد.
مديريت کلاس
8- iTALC: نام اين نرمافزار مخفف عبارت «ياددهي و يادگيري هوشمند با کامپيوترها» است و روند تعامل معلمان با دانشآموزان را در کلاسي که کامپيوتر دارد بيشتر ميکند. حتي امکان پيوستن به کلاس از منزل نيز وجود دارد.
9- Mando: ماندو، وايتبردي تعاملي ايجاد ميکند و تنها کافي است که کامپيوتر معلم يک دوربين و پروژکتور داشته باشد. با استفاده از ليزر ميتوان درست همانند ماوس عمل کرد.
مديريت محتواي ديجيتال
10- Archon: اين نرمافزار چندين جايزه را برده است، ميتوان روند ايجاد يک سايت قابل جستجو، يا حتي مواد موجود در يک خانه را با اين نرمافزار ساده کرد. مديران ميتوانند از طريق فرمهاي تحت وب، و نرمافزارهايي که بهطور خودکار داده را ارسال و منتشر ميکند، اطلاعات را ايجاد يا بازنويسي کنند.
بيش از 40 دانشگاه، اجتماعات تاريخي و ديگر موسسات از اين نرمافزار استفاده ميکنند.
علوم خاک
11- Seismic Toolkit: اين مجموعه ابزار براي محققين و دانشمندان در تحليل دادهها و رويدادهاي لرزش زمين بسيار مفيد است.
تحصيلات ابتدايي
12- Tux Paint: اين نرمافزار هنري که جايزه هم برده است، کودکان را قادر ميسازد تا با قلممو نقاشيهاي سادهاي بکشند و حتي ميتوان جلوههاي زيبايي به آثار کشيده شده داد.
13- Tux Math: اين نرمافزار که به صورت يک بازي طراحي شده است، با حل کردن معماها غولهاي بد بازي را از بين ميبرد و کودکان به حل مسايل رياضي تشويق ميشوند. اين نرمافزار قابليت تمرکز روي نوع خاصي از مسايل را دارد و ميتوان شاخهبنديهاي مختلفي در ن داشت.
14 – ChildsPlay: مجموعهاي از بازيهاي مختلف براي پيشدبستانيها و مهدکودکها. که با هدفهاي آموزشي نوشته شدهاند. همچنين اين نرمافزار براي معلولان ذهني هم نسخه ويژهاي دارد.
15- GCompris: مجموعه آموزشي که بيش از 100 فعاليت تحصيلي را براي کودکان بين 2 تا 10 سال در نظر گرفته است. اين مجموعه شامل بازيهاي آموزش رياضي، علوم، جغرافي، خواندن و نوشتن ميشود همچنين با داشتن بازيهايي چون سودوکو و شطرنج، مهارتهاي حل مساله را هم در کاربر تشويق ميکند.
زبانهاي خارجه
16- jVLT: ابزار يادگيري لغت جاوا، ابزاري مشابه کارتهاي فلش را با يک لغتنامه و ابزار توليد سوال در آميخته تا آموختن زبانهاي خارجه را ساده کند.
کارتهاي فلش
17- FlashQard: با اين نرمافزار ميتوان کارتهاي فلشي درست کرد که در مورد هر موضوعي وجود داشته باشد و کارتهاي مختلف را براي اهداف مختلف ايجاد کرد، تصوير گذاشت، پاسخها را ضبط کرد و...
18- پروژه Mnemosyne: علاوه بر قابليتهاي مرتبط با ايجاد و کنترل کارتهاي فلش، اين نرمافزار با الگوريتمي جادويي، کارتهاي بعدي را حدس مي زند و آن را زودتر نشان ميدهد.
19- jMemorize: برخلاف ديگر نرمافزارها، اين نرمافزار علاوه بر ايجاد کارتهاي حافظه، سوالي را براي هر کارت نيز مطرح ميکند. در صفحه اصلي اين نرمافزار هم درختي وجوددارد که به دانشآموز کمک ميکند، بداند کدام يک از کارتها را بلد است.
جغرافي
20- WorldWind: اين نرمافزار را ناسا نوشته است و تصاوير ماهوارهاي را از هر نقطه زمين ميتوان با آن ديد. بسيار شبيه گوگل ارث است با اين تفاوت که ويژگيهاي ديگري دارد، همچون قابليت دسترسي به تصاوير ماهوارهاي کره ماه و...
هنرهاي زبان
21- کارتساز بينگو: کساني که در سطح ابتدايي در مدرسه زبانهاي خارجي تحصيل ميکنند، اين نرمافزار را يکي از بهترين نرمافزارهاي آموزش ميدانند. اين نرمافزار توليد کارتهاي مختلف را از مجموعهاي از تصاوير ممکن ميسازد. بخش کوچکي از نرمافزارها را معرفي کرديم، در شماره بعد نيز بخش دوم اين مطلب را پيگيري خواهيم کرد.
محمدرضا قرباني
ريبون مايكروسافت كه انقلابي در طرحبنديهاي نرمافزاري بهشمار ميآمد، در ابتدا با مقاومت روبهرو شد، اما بهزودي ويژگيهاي آن بر ضعفهايش چيره گشت. اوپنآفيس حتي كليدهاي ميانبر آفيس را پيادهسازي كرده است و بهدنبال آن است تا انتقال از مايكروسافت آفيس به اوپنآفيس سادهتر باشد. رئيس بخش بازاريابي اوپنآفيس اعلام كرد كه اين شركت در 6 ماه گذشته، بيش از 17 طرح گوناگون ارائه كرده است و به دنبال سيستمهاي بيشتر كشيدن و انداختن، نمايش سه بعدي و پيشنمايشهاي زنده است.
مايكل ميكز، يكي از كارمندان ناول كه در اوپنآفيس هم فعاليت ميكند، اعلام كرد كه خود شخصا رابط ريبون مايكروسافت را دوست دارد. دغدغه اصلي او در اوپنآفيس اين است كه واقعا مشخص نيست چه كسي ميخواد كد را بنويسد. وي در ايميلي به وبسايت لينوكسورلد نوشت: »ايدههاي خوب زيادي وجود دارند، اما عضلههايي كه اينها را تايپ كنند، نه.«
نسخه 1/3 اوپنآفيس هفته گذشته مرز 20 ميليون دانلود را طي سه ماه، رد كرد و بيش از هر زماني نزد كاربران محبوب است.
* نام و نام خانوادگی : | |
* آدرس ایمیل: | |
موضوع پیام: | |
*پیام: | |
|